Zanzibar

, Zanzibar

već od 1330€

Opis destinacije

Sa beskrajnim zlatnim plažama, kristalno plavim morem i primamljivim plantažama začina - Zanzibar je jednostavno praznik za sva čula. Ostrvo Zanzibar je možda malo, ali postoji mnogo načina da se izgubite ovde: među drevnim, kaldrmom popločanim ulicama Stone Towna, u živopisnoj istoriji naroda koji ovaj raj naziva domom ili usred koralnih grebena koji ulaze u top 10 destinacija za ronjenje na svetu; u preukusnoj afričkoj kuhinji koja se bazira na morskim delicijama ili u prekrasnim mangrovim šumama koje kriju bogat biodiverzitet. Zanzibar vam nudi bezbroj mogućnosti da sami izaberite u kojoj aktivnosti želite da se izgubite, ali nakon par dana u ovom skrivenom raju, možemo obećati da nećete želeti da budete pronađeni!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Zanzibar
Termin putovanja : 09.12 – 17.12.2022.
9 dana / 7 noći

Cena - 1330 €

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Povratna avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Zanzibar – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u smeštaju Siri Beach Lodge (1/2 )
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča sve vreme tokom putovanja

- PAKET OBILAZAKA:
    - Plaža Kendwa
    - Nungwi selo i osnovna škola
    - Jozani šuma
    - Plaža Paje

 U cenu putovanja nije uračunato:
- Viza za Tanzaniju 50 usd (plaća se prilikom ulaska u zemlju)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Doplata za hotel 4* (na plaži) za sve vreme boravka usluga BB (noćenje sa doručkom) je 240 EUR po osobi za sve vreme boravka
- Doplata za hotel 4* (na plaži ) za sve vreme boravka usluga FB (doručak, ručak  i večera) - na upit
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od avio kompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:
BLUE SAFARI  CENA: 65 EUR
Polazak na celodnevni izlet u jutarnjim časovima. Vožnja privatnim transferom do juga ostrva i ukrcavanje na brod. Na ovom interesantnom izletu moguće je videti delfine, peščane dine i koralne ribice. Blue Safari je jedrenje kroz mangrove šume, koralne grebene i mogućnost ronjenja sa instruktorom i vrhunskom opremom. Ronjenje duž zaliva Menai koji je jedan od najbogatijih koralnih grebena Zanzibara. Podvodni svet u zalivu Menai je neverovatno spektakularan. Imaćete priliku da da dotaknete puno šarenih ribica , da vidite druga morska stvorenja i biljke koja čine ovaj ekosistem jedinstvenim. Glavne aktivnosti ovog dana su poseta ostrvu Kvale, opuštanje na sprudovima, plivanje i ronjenje. Ručak je uključen u cenu, a na meniju su obično sveži morski plodovi: hobotnice, jastozi, lignje, ribe. Predeli tirkiznih boja se smenjuju dok lagano plovite kroz talase toplog mora.
Uračunato: vodič, privatni prevoz, ručak , bezalkoholno pice i snorkeling

SPICE FARM  CENA: 35 EUR
Spice Tour je jedan od najpopularnijih izleta na Zanzibaru. Zanzibar je bio jedan od vodećih svetskih proizvođača začina kao što su karanfilić́, muskatni oraščić́ i cimet. Transfer privatnim prevozom do organske farme sa širokim izborom biljaka. Na farmi posetioci pored toga što mogu dodirnuti moguće je da omirišu  i okuse razne egzotične začine. Začine i bilje su prvobitno u Zanzibar doneli portugalski trgovci u 16. veku, doneli su ih iz svojih kolonija u Južnoj Americi i Indiji.Razgledajući farmu  videćete kako začini, bilje i voće rastu, beru se i saznaćete interesantne činjenice o začinima . Osetićete i degustirati začine, bilje i tropsko voće kao što su karanfilić, limunska trava, muskatni oraščić́, cimet, kurkuma, vanila, kokos, papaja, čili, crni biber, džekfrut, kardamom, manioka i pomorandže. Nakon obilaska uživaćete u tradicionalnom suhi ručku na farmi. Obilazak se završava zaustavljanjem na tezgi sa začinima na kojoj se prodaju sveže upakovani začini.
Uračunato: lokalni vodič, ulaznica na farmu , ručak

STONE TOWN I PRISON ISLAND CENA: 55 EUR
Jutarnji polazak na fakultativni izlet na kojem ćemo obići glavni grad ostrva Stone Town kao i ostrvo Changuu koje je poznatije pod nazivom „Prison Island“. Polazak za Stone Town privatnim prevozom i putovanje u trajanju od sat vremena. U Stone Townu ćemo u pešačkoj turi obići ovaj unikatan i mističan grad koji je ujedno i kulturno i istorijsko srce Zanzibara. Grad je izgrađen tokom 19. veka a 2000. godine ga je UNESCO uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. Stone Town je živo mesto gde ćete naći mešavinu  arapske, afričke, indijske i evropske kulture koje udobno žive u harmoničnoj zajednici. Dok hodate kroz lavirint ulica, preuskih da bi automobili mogli da prođu, možete videti džamije, crkve i hramove jedne do drugih. U gradu poseta kući i čuvenog pevača grupe Queen...
Nakon obilaska Stone Towna odlazak do luke i ukrcavanje na brod koji nas vozi za Prision Island.  Nekada je ostrvo služilo kao pijaca robova i zatvor a danas se na njemu nalazi kolinija džinovskih kornjača koje se mogu videti i koje su uvek raspoložene za fotografisanje. Kornjače su u 19. veku donesene sa Sejšela. Ostrvo je takođe dom kolonije prelepih paunova. Povratak u Nungwi u večernjim satima.
Uračunato : privatan prevoz, lokalni vodič, vožnja brodom do Prison Islanda
SIRI BEACH LODGE    www.sirizanzibar.com
Ovaj smeštaj se nalazi na minut hoda od plaže. Smeštaj je tipa adults-only, prima decu stariju od 11 godina. Wi-Fi je dostupan na javnim mestima kao što su terasa hotela i egzotična bašta. Sve sobe u hotelu poseduju klima uređaj, orman, posteljinu i privatno kupatilo. U sklopu smeštaja se služi doručak u jutarnjim časovima. Ovaj smeštaj se nalazi u blizini plaže Nungwi, Royal Beach and Kendwa Beach.

ALUNA NUNGWI 4*      www.alunazanzibar.com
Ovaj hotel poseduje svoju privatnu plažu koja je na samo minut šetnje od hotela. U okviru hotela se nalaze dva bazena. Gosti se mogu opustiti na ležaljkama na plaži ili oko bazena kao i u sklopu egzotične bašte. Besplatan WiFi je dostupan na svim javnim površinama. Hotel se nalazi na 20 minuta hoda od centra Nungwija. U blizini se nalazi odličan restoran, ali gosti mogu koristiti i restoran na plaži koji je u sklopu hotela. U sobama se nalaze mreže za komarce i klima uređaji. Svaka soba poseduje privatno kupatilo kao i terasu ili balkon. Aluna Nungwi ima recepciju otvorenu 24/7.(Uz doplatu* )
DAN 1
BEOGRAD
(09.12.2022.): BEOGRAD – ZANZIBAR Polazak sa aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Let za Zanzibar sa jednim presedanjem.

DAN 2
NUNGWI
(10.-16.12.2022.): ZANZIBAR Dolazak na Zanzibar u ranim jutarnjim časovima (4:30h). Transfer od aerodroma do sela Nungwi. Smeštaj u hotel. Nungwi je najnaseljenije plažno mesto na Zanzibaru, nalazi se na severozapadnom delu ostrva i odlično je za ronjenje. Peščana plaža u Nungwiju je savršena i ima male oscilacije u povlačenju mora tokom plime i oseke. Ako volite kristalno čistu vodu okeana a sa druge strane volite dobar noćni provod i obilje restorana, Nungwi je jedno od najboljih mesta na ostrvu. U narednim danima očekuje vas kupanje u predivnom moru, ali i obilasci koje je za vas pripremio Big Blue Explore kako bi otkrili skrivene čari ovog interesantnog ostrva. U jedinstvenu cenu putovanja je uključena poseta školi u Nungwiju gde ćete saznati o obrazovnom sistemu na Zanzibaru ali i upoznati njene brilijantne učenike, poseta Jozani šumi kroz koju se prepliću šuma mangrova i potoci. Šuma mangrova je izuzetno važna za ekosisteme Zanzibara, pružajući stanište mnogim gušterima, zmijama i pticama, kao i sprečavajući eroziju obale. Jozani šuma je poznata i po endemskoj vrsti crvenih Colobus majmuna koji su bili na ivici istrebljenja ali su uspešno zaštićeni. Takođe je uključen izlet u mesto Paje, prekrasno mesto na istočnoj obali. U ponudi su i tri fakultativna izleta : Blue Safari koji predstavlja celodnevni izlet brodom, ronjenje i plivanje. Fakultativni obilazak glavnog grada Stone Town i upoznavanje autentične arhitekture i kulturno istorijskih znamenitosti. A tu je i egzotičan fakultativni izlet na farmu začina koja nudi jedinstvenu edukaciju o biljkama i začinima koje rastu na tlu Zanzibara. (7 Noćenja )

DAN 9
BEOGRAD
(17.12.2022.): ZANZIBAR -BEOGRAD Rani jutarnji let za Beograd. Let sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd u 19:30h.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Zimovanje

2022 / 2023

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.