Madeira i Lisabon

više destinacija, Portugal

već od 1460€

Opis destinacije

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Madeira, ostrvo večnog proleća, rođeno iz vulkana u sred Atlantika. Turiste impresionira bujna vegetacija, šarenilo cvetova i zelenilo na liticama crnih vulkanskih stena. Magično portugalsko ostrvo smešteno duboko u Atlantiku udaljeno je od kopna Portugalije skoro 1000 km, a od najbližeg afričkog kopna oko 700 km. Opčinjava raskošna vegetacija prekrasnih 180 km obale, prelepe plaže, planinski vrhovi i putevi kao i šarmantna koloritna turistička mesta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Portugal
LISABON I MADEIRA
8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 30. septembar 2023. / Povratak: 07. oktobar 2023.

FIRST MINUTE POPUST OD 70 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. JUNA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Cena - 1460e

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, lokalni let avio kompanije TAP Portugal na relaciji Lisabon-Funšal-Lisabon, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 3* u standardnim dvokrevetnim sobama u Lisabonu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) i u hotelu sa 4* u Funšalu na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona i poludnevno razgledanje Funšala, usluge vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 128 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti prema programu (prijavljivanje u agenciji prilikom uplate aranžmana, plaćanje na destinaciji), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od oko 2 evra po osobi po noći, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši na destinaciji, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Lisabon: Hotel Avenida Park 3* ili sličan
Položaj: Hotel se nalazi nedaleko od trga Markiz de Pombala. Od metro stanice Parke (Parque) udaljen je 150m Smeštaj: Sve sobe su jednostavno nameptene i sadrže velike prozire od kojih neki imaju panoramski pogled na Park Edvarda VII. Sobe su klimatizovane sa kupatilom, telefonom, TV sa satelitskim kanalima i besplatnim Wi-Fi.
Sadržaj: Hotel ima bar i restoran.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://www.hotelavenidapark.com/pt/index.html

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan
Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.
Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.
Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/
DAN 1
BEOGRAD
(30.09.2023.) BEOGRAD – LISABON Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u 10:45 časova. Poletanje za Lisabon u 13:15 časova (let JU490). Sletanje u Lisabon u 16:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao 1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i kula Belem. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2
LISABON
(01.10.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril (oko 8 sati). Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu. Cena izleta: 70 evra po osobi.

DAN 3
FUNCHAL
(02.10.2023.) LISABON – MADEIRA (FUNŠAL) Doručak. Slobodno pre podne za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Poletanje za Funšal, glavni grad Madeire u 16:50 časova (let TP1687). Sletanje u 18:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 4
FUNCHAL
(03.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Poludnevno razgledanje grada. Funčal je osnovan 1421. godine za vreme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčistije evropske prestonice“, a zaljubljenicima u fudbal poznat je i kao rodni grad Kristijana Ronalda. Poseta Santa Katarina botaničkoj bašti čiji položaj pruža idealne uslove za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na očaravajuči krajolik zaliva Funčal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge vrste. Potom poseta gradskoj pijaci gde se nalaze štandovi sa cvećem, svežim voćem i povrćem, ribom i morskim plodovima Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Razgledanje završavamo posetom jednim od vinskih podruma Madeire i degustacijom vina. Posle podne slobodno. Noćenje

DAN 5
FUNCHAL
(04.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Zapadna obala Madeire”. Noćenje. Naša prva stanica je u mestu Pico da Tore odakle uživamo u prekrasnom pogledu na Kamara de Lobos, atraktivno ribarsko selo poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze. Nakon toga odlazimo do rta Kabo Girao, druge najviše morske litice na svetu, stene sa koje se pruža prekrasan pogled na zaliv Funšal. Zatim nastavljamo do živopisnog sela Ribeira Brava na jugozapadnoj obali koji je jedan od najstarijih gradova na ostrvu, a danas predstavlja turistički centar. Sledeće zaustavljanje je u Enkumeadi da biste uživali u pogledu na obe strane ostrva, pre nego što se nastavi do S.Vicentea, lepog sela smeštenog usred vulkanskih vrhova na severnoj strani ostrva. Nastavljamo do šarmantnog gradića Porto Moniz, severozapadne tačke, gde se mogu naći prirodni vulkanski bazeni za kupanje među stenovitim formacijama. Na putu nazad za Funšal prolazimo preko visokog planinskog prevoja Paul da Serra. Cena izleta: 70 evra po osobi.

DAN 6
FUNCHAL
(05.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Istočna Obala Madeira”. Noćenje. Ovo je još jedan obavezni izlet za otkrivanje lepote ovog ostrva. Izlet uključuje odlazak do Pico do Arieiro, trećeg najvišeg vrha na ostrvu (1818m) sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolne planine, vrhove i doline. Dolazak do mesta Ribeiro Frio i poseta bašte i ribnjaku. Dolazak do sela Santana na severnoj strani ostrva, mestu koje je jedan od glavnih simbola Madeire, poznato po tipičnim belim kućama sa slamnatim krovovima. Dolazak do vidikovca Ponta de Sao Lourenco – istočni kraj ostrva sa veličanstvenim pogledom na Atlantik. Cena izleta: 70 evra po osobi.

DAN 7
FUNCHAL
(06.10.2023.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan. Uveče mogućnost odlaska na fakultativnu tradicionalnu večeru uz folklorni program. Noćenje. Fakultativno oproštajna večera u tipičnom Madeira restoranu gde je glavno jelo „Espetada“ (govedina na ražnju začinjena i pečena na otvorenoj vatri) i drugi delikatesi iz kuhinje Madeire (uključena kafa i vino). Za vreme večere igraće folklorna grupa i bićete pozvani da im se pridružite u ovim tradicionalnim igrama. Uključen je autobuski transfer. Cena po osobi: 55 evra po osobi.

DAN 8
BEOGRAD
(07.10.2023.) FUNŠAL – LISABON – BEOGRAD Doručak (za poneti). Transfer na aerodrom. Poletanje za Lisabon u 06:00 časova (let TP1684). Dolazak u 07:40 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 16:55h (let JU 491). Sletanje u Beograd u 21:45 časova.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje

2022 / 2023

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.