Kuba

više destinacija, Kuba

već od 2760€

Opis destinacije

Za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska
Ponedeljak, 27 decembar, 2021

Cena
2760 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Havana-Istanbul-Beograd, avio-takse u iznosu od 439,85 evra u trenutku pravljenja putovanja (EUR 314.00-YQ , EUR 34.00-YR , EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 11.12-RI, EUR 11.12-RI, EUR 21.94-CU, EUR 25.27-Q5 od kojih su YQ I YR takes nerefundabilne), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (lokalne kategorizacije) sa uslugom prema programu: u Havani na bazi noćenja sa doručkom, u Trinidadu na bazi “sve uključeno”, u Sienfuegosu na bazi polupansiona, u Varaderu na bazi “sve uključeno”; obilasci, razgledanja i ulaznice prema programu, autobuski transferi, troškovi organizovanja putovanja i usluge našeg licenciranog vodiča koji sa grupom ide iz Beograda, kao i lokalnog vodiča na engleskom jeziku na destinaciji. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje mora da pokriva lečenje Covida, osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje, svi obavezni testovi na Covid neophodni za ulazak u navedene zemlje.
HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak.

Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: BRISAS TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan

Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostim su na raspolaganju otvoreni bazen, dečji bazen, bar na plaži i bar kod bazena, dva restorana, sauna, fitnes centar, vodeni sportovi, teniski teren. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku tv, fen (Kontikijeva ocena 3+*).

SIENFUEGOS: LA UNION 4* ili sličan
http://www.hotellaunion-cuba.com/hotel_details.asp
La Union je boutique hotel u centru Siefuegosa. Kao jedan od najstarih hotela, predstavlja lep primer kolonijalnog zdanja neoklasičnog stila. Raspolaže sa otvorenim bazenom, barom, restoranom, terasom sa pogledom, a 38 prostranih i klasično opremljenih soba su klimatizovane, imaju balkon, satelitsku tv, fen i sef.

VARADERO: MEMORIES VARADERO 4* ili sličan
www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort 

Smešten na jednoj od najlepših peščanih plaža Varadera, hotel Memories Varadero je idealno mesto za odmor. Gostima su na raspolaganju 4 otvorena bazena (2 za odrasle i 2 za decu), bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna i večernja animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za decu i slično, 5 restorana (japanski, mediteranski,kubanski, italijanski, meksički). Sobe raspolažu sa tersom ili balkonom, klima uređajem, satelitskom TV, mini barom, sefom, fenom itd.

Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u svim restoranima i barovima.Posebno se plaćaju: rent-a-car, medicinske usluge, telefoni, korišćenje interneta, strana pića, sauna i masaža, čuvanje dece, salon lepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji , ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji Kon Tiki Travel.

DAN 1
BELGRADE
(27.12.2021.) BEOGRAD-MOSKVA-HAVANA Sastanak putnika sa predstavnikom naše agencije kod šaltera KonTikija na aerodromu Nikola Tesla u 21:35 časova. Poletanje za Moskvu u 23:35 časova (let SU 2093).

DAN 2
HAVANA
(28.12.2021.) MOSKVA-HAVANA Dolazak u 04:30 časova. Nastavak putovanja za Havanu u 07:40 časova (let SU 150). Dolazak u 12:10 časova. Panoramsko razgledanje i obilazak glavnog grada Kube, pauza za ručak (nije uključen u cenu). Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.

DAN 3
HAVANA
(29.12.2021.) HAVANA Doručak. Celodnevni obilazak Havane. Polazak na turu “Stazama Hemingveja”: poseta njegovog imanja/muzeja “La Vigia” i koktel u restoranu “Las Terrazas de Cojimar” u Kohimaru (koktel uključen u cenu). Obilazak Hemingvejeve sobe u hotelu Ambos Mundos kao i stare Havane i šetnja živopisnim ulicama koje još uvek čuvaju stari šarm Kube. Obilaze se, izmedju ostalog, Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Pauza za ručak (uključen u cenu). Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4
TRINIDAD
(30.12.2021.) HAVANA-SANTA CLARA-TRINIDAD Doručak. Polazak za Santa Klaru. Po dolasku obilazak Mauzoleja Ce Gevare i Vidal park sa cuvenim blindiranim vozom. Rucak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja za Trinidad. Razgledanje grada. Odlazak do cuvene taverne „Kanchachara“ gde cete biti posluzeni jednim koktelom. Trinidad je grad šarenih ulica i odlično očuvane španske kolonijalne arhitekture, koji odiše atmosferom minulih vremena, kada je trgovina šećernom trskom bila najzastupljenija delatnost u regionu. Dolazak i šetnja po starom istorijskom jezgru grada. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 5
TRINIDAD
(31.12.2021.) TRINIDAD Slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilaske ili za odmor i kupanje na lepim peščanim plažama. Usluga na bazi “sve uključeno”. Noćenje

DAN 6
TRINIDAD
(01.01.2022.) TRINIDAD-SIENFUEGOS Doručak. Polazak za Sienfuegos. Usputna poseta vodopadima Nicho. Pauza za ručak (nije uračunat u cenu aranžmana). Nastavak putovanja. Dolazak u Sienfuegos i obilazak „Bisera juga“, grada koji su osnovali Francuzi u 1815.godine i ostavili svoj pečat kroz šarmantru i elegantnu kolonijalnu arhitekturu, što ga razlikuje od ostalih mesta na Kubi. Panoramsko razgledanje između ostalog obuhvata delove grada Malekon, Prado, Punta Gorda. Šetnja istorijskim jezgrom grada koje je pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 8
VARADERO
(02.01.2022.) SIENFUEGOS-VARADERO Doručak. Polazak za Varadero. Usputna poseta farmi krokodila. Dolazak u Varadero. Smestaj u hotelu.

DAN 12
VARADERO
(03-07.01.2022.) VARADERO Boravak u hotelu po izboru na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.

DAN 13
VARADERO
(08.01.2022.) VARADERO–HAVANA Doručak. Kraće slobodno vreme. U ranim popodnevnim satima polazak autobusom za Havanu. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 14
MOSKVA
(09.01.2022.) HAVANA-MOSKVA Doručak. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Moskvu u14.00. (let SU 151). Obroci u avionu.

DAN 15
BELGRADE
(10.01.2022.) MOSKVA-BEOGRAD Sletanje u Moskvu u 09:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 10:50 časova (let SU 2090). Sletanje u 11:55 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.