Atina

Atina, Grčka

već od 349€

Opis destinacije

ATINA,Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrostiAtine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život. Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se,,izgubite,, ulavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa. zemlja osmeha, ostvarenih tropskih mitova, šarenih džungli, atraktivnih plemena, pirinčanih polja, velikih kraljevskih gradova, kuhinje harmoničnog ukusa, tradicionalne masaže, sa mostom na reci Kwai.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN/USLUGA04.03.
07.03.
17.05.
20.05.
22.05.
25.05.
BROJ NOĆENJA333
LET DOSTUPANX
COMFORT - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI349379379
PAKET ARANZMAN TRECA ODRASLA319€369€369€
DETE 0-23939€39€
DETE 2-12309359€359€
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA419489€489€
COMFORT SPECIJALNA PONUDA - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBIX349€349€
PAKET ARANZMAN TRECA ODRASLAX339€339€
DETE 0-2X39€39€
DETE 2-12X339€339€
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBAX459€459€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Atina-Beograd sa kompanijom Air Serbia
- Aerodromske takse u avio saobraćaju (65,39 evra, podložne su promeni)
- Smeštaj u Atini (3 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- Transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Atini prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Asistencija lokalnog vodiča u Atini, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 1,5 € po noćenju / po sobi, hoteli 4* 3 €  po noćenju po sobi
- ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Peloponez - (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) 85 € odrasli/ 80 € deca
- Grčko veče - (restoran) - 40 € odrasli/ 35 € deca
- Sunion - (sa ulaznicom) 40 € odrasli/ 35 € deca
- Akropolj - (sa ulaznicom) 35 € odrasli/ 25 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

(NAPONEMA: Za  ulazak u muzeje i  kulturno-isorijske lokalitete potrebno je da klijenti imaju potvrde o vakcinaciji ili  antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati.)
Polis Grand Hotel 4*
Polis Grand Hotel 4* https://www.polisgrandhotel.gr/

Lokacija :
Hotel se nalazi na samo 5 minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine, na 300 metara od Arheološkog muzeja, u blizini Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija.

Hotelski sadržaj :
U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija, fitnes centar , krovni bar sa pogledom na Akropolj.

Sobe : 
Sve comfort sobe su moderno opremljene , sa lepo uređenim  kupatilima (tuš ili kada) i  fenom za kosu. Svaka soba ima direktnu telefonsku liniju, sat TV-om,mini bar, (uz doplatu) sef , belsplatan Wi-Fi. Nemaju balkon .

Usluga:
Noćenje sa doručkom (samoposluživanje).
PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD - ATINA   
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona.  Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Atinu prema satnici ispod navedenoj  (let A3 977  AEGEAN). Sletanje u Atinu prema satnici navedenoj ispodh -lokalno vreme. Doček  i odlazak na panoramsko razgledanje Atine: Parlament, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Predsednička palata. Smeštaj u hotel.  Noćenje.

2.dan dan ATINA - AKROPOLJ-SUNION - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja (odlazak do centra  pešaka) - simbola Atine. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3.dan ATINA - PELOPONEZ - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza-nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta  i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

4.dan ATINA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd prema vremenimanavedenim ispod tabele-lokalno vreme  (A3 976  ). Dolazak u Beograd prema vremenu ispod programa h-lokalno vreme . (Kraj usluga)

– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...